söndag, juli 29, 2012

Men tro då!

Jag har en liten gul fisk som svävar bredvid mig. Det är bara jag som kan se den så ni får tro mig på mitt ord.


Fisken berättar saker för mig, vilka val i livet jag skall göra, hur jag skall bete mig. Den får informationen från döda. Fisken kan även delge information till andra människor men då alltid genom mig.


Ni ber om bevis?  


Jag har ju berättat att saker och ting som fisk berättat har slagit in och hur jag blivit hjälpt. Dessutom kan och vill inte naturvetenskapen undersöka sådana fenomen. Det handlar om energier och sådant som inte går att mäta. Ni kan ju inte heller bevisa motsatsen!


Ni måste tro på mig. Jag har ju lyckats hitta en bortsprungen katt. Jag sa att den fanns i ett träd, bredvid en grusväg framför ett rött hus - den hittades två dagar senare uppe i ett träd av en förbipasseande som läst mitt tips i lokaltidningen. Det är ju ett riktigt bevis va?!


Sen är det många människor som blivit hjälpta av mig, de är jätte nöjda. Jag ställer alltid upp (om du vill betala 9:95 / minut). Skulle alla dessa människor ha fel menar ni, va?


Så ni vill testa mig och fiskens förmåga? Kul! Jag ställer upp.


Tyvärr, fisken är tyst idag. Det går inte.


Så ni säger att ni inte tror mig utan bevis? Det spelar ingen roll. JAG vet ju! Vetenskapen kommer kunna bevisa detta en dag!


Självklart finns det ju bedragare i branschen, han som avslöjades att fuska i tidningen förut t.ex. Sådana bedragare smutsar ner hela branschen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Känner ni igen diskussionen?

Allt kretsar kring argumenten att naturvetenskapen inte kan mäta, observera eller på något sätt verifiera samt att de skulle vara rädda för eller ovilliga att göra det.

Dessa människor, som påstår sig ha dessa "övernaturliga" förmågor är välkomna att låta sig testats och inkassera en miljon dollar om de kan klarar testerna. Det talas det tyst om. Man harklar sig och säger något i still med att de inte kan göra det på beställning eller att man inte har behov att visa upp det.

Det går utmärkt att ta betalt av folk, ställa upp i TV där man snackar med spöken i gamla hus. Då går det att göra på beställning. Men att låta sig testas officiellt går inte.

Det har gjorts en hel del tester där man har misslyckats. Då finns ursäkterna alltid där.

Ska vi verkligen försanthålla detta? Nej, självklart inte.

Men det kan ju finnas människor med riktiga förmågor. Tänk om det finns andra dimensioner och fysikerna i framtiden hittar att information kan föras över.

Ja, tänk om. Tänk om vi alla är simuleringar i en stor dator? Tänk om du, ensam är resultatet av ett datorprogram och allt annat utanför din sinnevärld egentligen är simulerat? Det blir rätt många saker att försanthålla i väntan på att någon skall bevisa det eller motsatsen.

Som vetenskaplig skeptiker tycker jag all forskning och framsteg är spännande. Må det vara higgsbosonen eller genomskinliga solceller eller att neutriner faktiskt rör sig i ljusets hastighet.

Kommer naturvetenskapen fram till att spöken finns och vi kan snacka med dom. Fan vad coolt!

Blir jag arg eller rädd? Nej, tvärtom.

I dagsläget så finns det inga bevis. Det finns inte heller något som talar för att det skulle vara sant. Bedragare finns det däremot gott om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar