fredag, februari 24, 2012

Kreationism vs evolutionsteori- Finns det en debatt?

Finns det en debatt?

Jag hävdar att så inte är fallet!

Kreationisterna påstår att det finns två alternativ. Evolutionsteorin och ID (eller kreationism).
Argumenten de har är gammal skåpmat som redan är motbevisade om och om igen.

ID har inget med vetenskap att göra utan bygger på tro och en viljan att skapelsen i bibeln skall vara sann.

Det där vet ni redan. Det också är därför anledningen till att det i egentlig mening inte finns någon debatt.

Det finns helt enkelt inget att debattera om.

Nu är det ju så att kreationisterna gärna vill framstå som vetenskapliga och släppas in i forskningen och de vetenskapliga institutionerna. Så de försöker, om och om igen, att poppa upp och "utmana" erkända forskare och tror att de på så sätt skapar debatt.

Det är inte mer debatt än den jag har med min dotter varje kväll (nåja, inte varje kanske) när det är läggdags och hon inte vill gå att lägga sig. Samma argument, samma känslor inblandade varje gång. Det är INTE debatt.

Ska vi sluta argumentera mot dem? Nej, självklart inte. Men vi behöver inte bjuda in till diskussioner heller. Det göder bara deras tro på att de har ett existensberättigande. Annat än för att över sig på argumentation och retorik då. :-)

Hårklyverier och semantik kanske men det är viktigt att inse att det inte är en debatt om kreationister har en alternativ vetenskaplig teori eller inte. Det är helt enkelt så att den inte uppfyller kraven på att vara en vetenskaplig teori.

3 kommentarer:

  1. AHum, Nej. Det finns ingen debatt i frågan. Bibeltroende tror att de har någon konstig debatt gående, men i realiteten är det en monolog. I seriös forskning finns det ingen debatt om huvuddragen i evolutionsteorin, den har bara blviti alltmer validerad.

    SvaraRadera
  2. Nu förstår jag inte riktigt. Vad betyder "kanse"? Är det en fråga?

    SvaraRadera